Hei!
Ensimmäinen kysymys olisi sellainen, kun on työtön ja ei omista mitään korttia ja asuu niin syrjässä,että ei ole kulkemismahdollisuuksia töihin. Haettu on paikkoja, mutta kun syrjässä pitäisi olla mieluiten ajokortti niin virkailijat yrittää pakolla saada uhkailemalla karennssia, että työtä pitäisi pystyä ottamaan vastaan 80-120 km säteellä. Minusta tämä on kohtuutonta, koska ensinnäkin matkaan menisi hirveästi aikaa.
Toinen kysymys on se,että kuntouttavaa ryhmätoimintaa olisi kyllä tarjolla, mutta on sellaisia sairauksia joista voi tulla erilaisia kohtauksia ja toinen asiakas saapuisi minun kanssa samaan aikaan, mutta ei vetäjiä, niin voiko toista asiakasta laittaa vastuuseen, jos sattuisi äkkiseltään tulemaan kohtauksia, kun paikalla ei ole vetäjää muuta kuin tunnin päästä.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos viestistäsi!

Työttömyysturvalaissa ei ole säädetty työmatkan suhteen mitään kilometrimäärää, vaan raja määräytyy työmatkoihin käytetyn ajan perusteella. Jos tämä raja ylittyy, tarjotusta työpaikasta voi kieltäytyä pätevästi. Rajan alittuessa TE-toimisto voi uhata karenssilla. Raja on kokoaikatyössä 3 tuntia vuorokaudessa ja osa-aikatyössä 2 tuntia vuorokaudessa.

Kuntouttavasta työtoiminnasta voi kieltäytyä tai sen voi keskeyttää mm. silloin, jos matka-aika sinne ylittää 3 tuntia tai jos toiminta ei ole sopivaa terveydentila tai työ- ja toimintakyky huomioiden. Pätevä syy on myös silloin, jos työtoiminnan järjestäjä olennaisesti laiminlyö vastuutaan kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvan työturvallisuudesta. Tällaisessa tilanteessa olisi hyvä osoittaa oman terveydentilan huonontuminen esim. lääkärintodistuksella.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »