Minilex - Lakipuhelin

Kuka on vastuussa lapsista heidän iltaharrastustoiminnan aikana?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aijomme järjestää lapsille askartelukerhoa vuokraamassamme tilassa. Kerho tapahtuu ilta-aikaan ja on maksullinen. Olemmeko vastuussa lapsista, jos heille sattuu jotain kerhon aikana? Täytyykö meidän vakuuttaa lapset vai kattaako lasten omat vakuutukset myös harrastustoiminnan aikana tapahtuvat mahdolliset tapaturmat? Emme ole minkään järjestön tai firman alla. Laskutus tapahtuu perheyrityksen kautta.

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kyllä, olette vastuussa lapsista, mikäli heille sattuu jotain kerhon aikana. Vastuu perustuu ensinnäkin siihen, että olette sopimuksella ottaneet lapset valvontanne alle. Vastuu perustuu myös siihen, että aikuisella ja lapsella on yleisestikin sellainen suhde, että on aikuisen tehtävä valvoa, ettei lapselle satu mitään.
Lasten oma vakuutus voi toki korvata harrastustoiminnan aikana aiheutuneet tapaturmat, mutta se ei poista teidän vastuutanne tapahtuneesta. Vakuutusyhtiö voi korvata kulut lapselle ja hänen perheelleen, mutta tämän jälkeen vakuutusyhtiö voi periä teiltä kuluja, sillä olette pääasiallisessa vastuussa lapsista.
Lakisääteistä pakkoa vakuutuksen ottamiselle ei ole, mutta vastuuvakuutuksen ottaminen on toki suositeltavaa, kun kyseessä on lapsille suunnattu toiminta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »