Kuinka pitkiä päiviä saa teettää yläkoulu ikäiseltä, olen tosissaan siis kahdeksannella luokalla ja lulujärjestyksessäni on Tiistaina 8-16 ja joka toinen viikko 10-16 valinnaisen liikunnan takia. Voiko tällein kiertää maksimi tunti määrän jos se on seitsemän kuten jostain luin ?

1 vastaus


Minilex

Opiskelija

62 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Perusopetuslain mukaan perusopetuksessa oppilaan työmäärä saa olla enintään sellainen, että hänelle koulunkäyntiin, koulumatkoihin ja kotitehtäviin käytettävä aika huomioon ottaen jää riittävästi aikaa lepoon, virkistykseen ja harrastuksiin.

Oppilaalle annettavan perusopetuksen päivittäisestä ja viikoittaisesta määrästä säädetään tarkemmin perusopetusasetuksella. Asetuksen mukaan esiopetuksessa ja perusopetuksen ensimmäisellä ja toisella luokalla oppilaan työpäivään saa kuulua enintään 5 oppituntia ja muina vuosina sekä lisäopetuksessa enintään 7 oppituntia. Jos opetuksen tarkoituksenmukainen järjestäminen sitä edellyttää, voi oppilaan työpäivä 7–9 vuosiluokilla olla väliaikaisesti edellä säädettyä pitempi. Näin ollen on mahdollista, että päiväsi ovat ajoittain pidempiä kuin 7 oppituntia.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »