Hei,
pohdimme tulevan rakennusurakan työmaavalvontaa. Lähinnä sitä, että miten voisimme varmistua tehdäänkö siellä töitä vai kuluuko aika johonkin muuhun.
Voiko kameravalvontaa käyttää tähän? Emme haluaisi mitään raskasta järjestelmää.

1 vastaus


Minilex

69 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain mukaan työnantaja saa käyttää kameravalvontaa tietyin edellytyksin. Valvonnan on tapahduttava työnantajan käytössä olevissa tiloissa työntekijöiden ja muiden tiloissa oleskelevien henkilökohtaisen turvallisuuden varmistamiseksi, omaisuuden suojaamiseksi tai tuotantoprosessien asianmukaisen toiminnan valvomiseksi sekä turvallisuutta, omaisuutta tai tuotantoprosessia vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi tai selvittämiseksi.

Kameravalvontaa ei yleensä saa käyttää tietyn työntekijän tai tiettyjen työntekijöiden tarkkailuun työpaikalla. Sitä ei myöskään saa olla käymälässä, pukeutumistilassa tai muussa vastaavassa paikassa tai muissa henkilöstötiloissa taikka työntekijöiden henkilökohtaiseen käyttöön osoitetussa työhuoneessa.

Jos kameravalvonta täyttää edellä mainitut kriteerit, sen käyttämiselle ei ole estettä. Valvonta voisi tapauksessanne perustua esimerkiksi tuotantoprosessien asianmukaisen toiminnan valvomiseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »