Ostin yksityishenkilöltä 15.1.2016 bmw 320D vm.07 ajettu 179tkm henkilöauton, päivä-2 kaupan jälkeen rupesin kuuntelemaan outoa ääntä moottorista, 2 viikkoa tämän jälkeen vein auton huoltoon ja siellä todettiin että auton jakopää pitää uusia Ja korjauskustannukset ovat noin 2500€(bmw merkkiliikkeessä) . ilmoitin tästä myyjälle 11.2.2016 ja 12.2.2016 Kysyin häneltä osallistuisiko hän kuluihin. hänen vastaus oli että suomen laki on semmoinen että ei hänen tarvitse korvata. mikä on teidän kantanne asiaan? kannattaako asiasta ruveta riitelemään oikeusteitse?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Jos tavarassa on virhe eikä se johdu ostajasta tai ostajan puolella olevasta seikasta, ostaja saa kauppalain mukaisesti vaatia virheen korjaamista, uutta toimitusta tai hinnanalennusta taikka purkaa kaupan. Ostajan tulee ilmoittaa myyjälle tavaran virheestä kohtuullisen ajan kuluessa. Jollei virheen korjaaminen tule kysymykseen, saa ostaja vaatia hinnanalennusta tai purkaa kaupan.

Tavaran on laadultaan ja muilta ominaisuuksiltaan vastattava sitä mitä on sovittu. Tavarassa katsotaan olevan virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on antanut tavaran ominaisuuksista tai käytöstä tavaraa markkinoitaessa tai muuten ennen kaupantekoa ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan.

Kuitenkin, ostaja ei saa virheenä vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä. Jos ostaja on ennen kaupantekoa tarkastanut tavaran tai ilman hyväksyttävää syytä laiminlyönyt noudattaa myyjän kehotusta tarkastaa se, hän ei saa virheenä vedota seikkaan, joka hänen olisi pitänyt tarkastuksessa havaita.

Olennaista on siis se, onko tavara vastannut sitä mitä on sovittu, onko myyjä antanut sellaisia tietoja autosta, jotka eivät ole vastanneet todellisuutta, sekä onko ostaja kauppaa tehdessään suorittanut tavaran asianmukaisen tarkistuksen, jonka perusteella tämä kyseinen virhe olisi pitänyt huomata.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »