Eli käytin kännykkää häiritsevästi tunnilla, joten opettaja vei mut rehtorin luo, ja rehtori sano että pitää tuoda kännykkä koulun kansliaan rehtorin huoneeseen joka päivä, kun koulu alkaa ja saan sen sieltä, kun koulu loppuu ja koko LOPPU VUODEKSI. Olen siis yläasteella ja välitunnilla saa käyttää puhelinta, ja mitä jos joku soittaa jolla on jotain tosi tärkeetä asiaa? ps. en saanut mitään varoitusta missään nimessä.

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Suomen laki ei sisällä vastausta siihen, kuinka pitkäksi ajaksi opettaja voi ottaa oppilaan matkapuhelimen hallintaan. Kännykkää saa oppitunneilla käyttää ainoastaan opettajan luvalla. Jos kännykkää käytetään häiritsevästi opettaja saa ottaa kännykän pois, jos se häiritsee opetusta eikä oppilas laita kännykkää pois opettajan pyynnöstä huolimatta.

Jos sääntöjä kännykän käytöstä rikotaan, koulu voi puuttua asiaan rajallisilla kurinpitokeinoilla. Opettajan on ilmoitettava oppilaan vanhemmille kännykän poisottamisesta ja siitä, että kännykän käyttäminen oppitunneilla häiritsee opetusta.

Tapaukseesi vaikuttaa koulusi järjestyssäännöt. Yleensä, jos kysymyksessä on vain kerran tapahtunut häirintä, matkapuhelin otetaan pois kyseiseksi oppitunniksi ja palautetaan sen jälkeen. Sinun tapauksessasi asia on koulun ja huoltajiesi ratkaistava.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »