Hei. isäni on kuollut ja on tullut huhuja ettei olisi biologinen isäni. voiko asiaa selvittää enään mitenkään . Minulla on sisaruksia . Isäni kanssa meillä oli sama veriryhmä, onko sillä merkitystä, vai sattumaako ?

1 vastaus


Minilex

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,
jos vanhempasi olivat avioliitossa (tai avoliitossa ja isäsi on tunnustanut sinut lapsekseen) oletus on, että äitisi aviopuoliso on isäsi. Joutuisit siis nostamaan isyyslain mukaisen kanteen isyysolettaman kumoamiseksi. Jos vanhempasi eivät olleet avioliitossa tai sinua ei ole tunnustettu, kanne nostetaan isyyden vahvistamiseksi. Tuomioistuimessa voidaan määrätä tehtäväksi oikeusgeneettinen tutkimus (jossa näyte voidaan ottaa myös vainajalta), jonka perusteella isyys selvitetään. Jos tätä näytettä ei ole enää mahdollista ottaa vainajalta, on kuitenkin isyystutkimus mahdollista tehdä ottamalla näyte muilta sukulaisiltasi.

Huomaathan, jos asiassa käy ilmi, ettei kuollut henkilö ollut biologinen isäsi, tämä voi vaikuttaa esimerkiksi omaan perintöoikeuteesi tämän henkilön varoihin. Isyyden selvittäminen ei ole siis vielä myöhäistä, mutta asiassa on syytä kiirehtiä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »