Mikä on ikäraja seksuaalissävytteisissä nettikeskusteluissa, jos ainakin toinen henkilöistä on täysi-ikäinen? Useammastakin lähteestä voi lukea, että ”jo seksuaalissävytteisen viestin lähettäminen tulkitaan lapsen hyväksikäytöksi”. Onko siis lapseksi määriteltävä henkilö alle 18 vai alle 16-vuotta (eli ns. suojaikä)?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi katsotaan sellainen seksuaalinen teko, joka on omiaan vahingoittamaan tämä kehitystä ja joka tehdään kuuttatoista vuotta nuoremmalle lapselle. Lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi katsotaan myös yli 16 mutta alle 18-vuotiaaseen kohdistunut seksuaalinen teko, mikäli tekijä on lapsen vanhempi tai vanhempaan rinnastettavassa asemassa lapseen nähden sekä asuu lapsen kanssa samassa taloudessa.

Näin ollen seksuaalissävytteinen nettikeskustelu katsotaan lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi pääsääntöisesti lapsen ollessa alle 16-vuotias. Jos toinen osapuoli on kuitenkin lapsen vanhempi tai vanhempaan rinnastettavissa oleva henkilö, hyväksikäyttöä on myös yli 16-vuotiaan, mutta alle 18-vuotiaan henkilön kanssa käydyt seksuaalissävytteiset keskustelut.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »