Hei ! Poikaystäväni kaveri, haukkuu minua WhatsApp-viestipalvelussa huoraksi ja lehmäksi ääniviestein ja käskee myös tapattaa itseni. Poikaystäväni mukaan hän on myös haukkunut minua kaupungilla useiden ihmisten kuullen niin etten itse ole ollut siinä kuulemassa, mutta minulle on kerrottu. Viestit haukkumisesta ovat tallessa. Mitä minun kuuluisi tässä tilanteessa tehdä?

1 vastaus


Minilex

67 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Mikäli sinua häiritsee kyseisen henkilön käyttäytyminen, voi tehdä asiassa poliisille rikosilmoituksen. Rikoslain mukaan henkilö, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon. Kunnianloukkaus on kyseessä myös silloin, kun henkilö jollain muulla tavalla halventaa toista.

Valheellisen tiedon tai vihjauksen esittäminen on rangaistavaa huolimatta siitä, miten sen esittäminen tapahtuu. Kunnianloukkaussäännös koskee sekä pieneen piiriin rajoittuvia, yksityisluontoisia tekoja että julkisia kunnianloukkauksia.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »