Hei!
Finlexistä emme suoraan löytäneet vastausta tähän. Saako F1 luokan ilotulitteita(pientuotteet, tähtisädetikut jne.) Käyttää ympäri vuoden?

1 vastaus


Minilex

Opiskelija

62 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Asiaa sääntelee valtioneuvoston asetus pyroteknisten tuotteiden vaatimustenmukaisuudesta. Asetuksen mukaan ilotulitteet luokitellaan F1, F2, F3 ja F4 luokkiin, joista yksityishenkilöille sallittuja ilotulitteita ovat F1, F2 ja F3 luokkien ilotulitteet. F1 luokan pyroteknisillä tuotteilla tarkoitetaan ilotulitteita, jotka aiheuttavat erittäin vähäisen vaaran ja ovat melutasoltaan merkityksettömiä ja jotka on tarkoitettu käytettäviksi rajatulla alueella tai asuinrakennuksissa.

Pääsääntönä on, että ilotulitteita saa käyttää uutenavuotena vain kuusi tuntia ennen vuodenvaihdetta ja kaksi tuntia sen jälkeen. Toisin sanoen uudenvuodenaatosta uudenvuoden yöhön 31.12. – 1.1. klo 18 – 02 välisenä aikana. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) antaman ohjeistuksen mukaan F1-luokan ilotulitteita, joita ovat esimerkiksi tähtisadetikut, paukkuserpentiinit ja pienet suihkut, voi kuitenkin käyttää ympäri vuoden.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »