Hei,
olen eronnut noin vuosi sitten. Sain mieheltäni lahjaksi iPhonen ja sen mukana tuli myös mieheni nimissä ollut liittymä. Käytin puhelinta ja liittymää yli 3 vuoden ajan. Kun erosimme, mieheni otti takaisin antamansa puhelimen sellaisenaan ja lahjoitti sen uudelle vaimolle. Nyt siis tällä uudella vaimolla on ollut minun puhelimeni samalla liittymällä jo vuoden ajan aiheuttaen minulle erittäin suurta henkilökohtaista vahinkoa. Mm. joidenkin palveluiden tärkeät salasanat ovat menneet suoraan entiseen puhelinnumerooni.

Haluaisin tietää, onko tässä asiassa mitään tehtävissä? Olen pyytänyt ex-miestäni useammin kuin kerran vaihtamaan liittymän numeroa, mutta hän ei siihen suostu. Se onnistuisi kyllä helposti, mutta hän ei sitä tahallaan suostu tekemään. Minulla on tästä jatkuvaa haittaa.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kiitos kysymyksestäsi,
Lähtökohtaisesti lahjaa ei voida ottaa takaisin, koska lahja on luonteeltaan sellainen. Koska puhelin on palautunut miehelle, ei kyseeseen ilmeisimmin tule se, että puhelin oli lahja. Lahja ilman lahjakirjaa voi olla vaikea todistaen näyttää toteen, että kyse oli todellisuudessa lahjasta. Mutta kannattaa kääntyä lakimiehemme puoleen ja tiedustella, onko kyseessä esimerkiksi tietoliikennesalaisuudenrikkominen. Tämä siitä syystä, jos he ovat sinun tietojasi käyttäneet siten, että sinulle on siitä aiheutunut haittaa. Heidän olisi pitänyt tietosi poistaa ja olethan kieltänyt tietojen käytön.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »