saako jatkuvasti pysäköidä tien reunaan,jossa ei ole pysäköintiä merkitty.

1 vastaus


Minilex

59 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Auton pysäköinnistä säädetään tieliikennelaissa, josta ilmenee useita pysäköimistä koskevia kieltoja. Jos nämä kiellot eivät sovellu, on pysäköinti sallittua.
Ensinnäkin ajoneuvoa ei saa pysäyttää eikä pysäköidä sellaiseen paikkaan eikä siten, että siitä aiheutuu vaaraa tai että liikenne tarpeettomasti estyy tai häiriytyy.
Lähtökohtaisesti pysäköinti on siis sallittua tienvarressa, ellei sitä ole kielletty pysäköintikiellon osoittavalla liikennemerkillä. Kuitenkin pysäköinti voi olla kiellettyä ilman liikennemerkkiäkin tietyissä tilanteissa. Pysäköinti on kiellettyä esimerkiksi viisi metriä ennen suojatietä sekä viittä metriä lähempänä risteystä. Pysäköinti on myös kiellettyä alikäytävässä, tunnelissa, mäenharjalla tai näkyvyydeltään rajoitetussa kaarteessa. Lisäksi pysäköinti on kielletty muun muassa sulkuviivan kohdalla sekä sellaisissa paikoissa, joissa pysäköinti vaikeuttaisi kiinteistölle kulkemista.
Liikennemerkillä voidaan rajoittaa sallittua pysäköintiaikaa. Jos tällaista liikennemerkkiä ei ole, on pysäköinti sallittua jatkuvasti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »