Hei, sain kirjeen jonka mukaan olen jakanut elokuvamateriaalia laittomasti BitTorrent verkossa ja ovat nyt 600€ vailla. Tiedän kyllä miten tuo bittorrent toimii mutta ongelma onkin se etten ole ikinä katsonut/ladannut/jakanut ko elokuvaa. Miten reagoida kirjeeseen?

JA miksi operaattori antaa ulkopuoliselle ihmisten ip-osoitteita mutta asianomaiselle itselleen ei?? Voinko vaatia nähtäväksi ko kellon ajalle ja päivälle tapahtumat?

1 vastaus


87 vastausta

Riippumatta siitä, mitä olette tai ette ole ladanneet, niin ette ole velvoitettu reagoimaan saamaanne kirjeeseen millään tavalla. Kyseessähän ei ole viranomaisen antama maksukehoitus, eikä kyseinen maksukehoitus myöskään perustu mihinkään tekemäänne sopimukseen, joten se on lisäksi ulosottokelvoton. Tällä tarkoitetaan sitä, että kyseistä summaa ei voida periä teiltä mitenkään, eikä teitä voida vaatia summaa maksamaan.

Luonnollisesti kyseinen kirjeen lähettänyt taho voisi haastaa teidät tekijänoikeusrikkomuksesta oikeuteen, mikäli tämä todella edustaa loukattua tekijänoikeudenhaltijaa, mutta koska ette ole edes kyseistä elokuvaa ladannut tietokoneeltanne, niin ei teillä olisi kyseisessä tilanteessa mitään hätää. Myös karhukirjeen lähettänyt taho tietänee olevansa heikoilla oikeudenkäynnissä, joten on äärimmäisen epätodennäköistä, että kirjeestä seuraisi haastetta.

Vaikka olisittekin ladannut kyseisen elokuvan tietokoneellenne ette olisi syyllistynyt kyseisellä teollanne edes tekijänoikeusrikkomukseen, joten joutuisitte korkeintaan maksamaan hieman vahingonkorvausta teoksen tekijänoikeuksien haltijalle. Joka tapauksessa neuvoisin ehdottomasti olemaan reagoimatta kuvaamanne kaltaisiin kirjeisiin.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »