Alkavatko vuoden ja kahden vuoden aikana saadut eli ns. toistuvat liikenne sakot ns.vanhenemaan , jonkin ajan kuluttua, ellei poliisi reagoi ja määrää ajokieltoon siitä hetkestä kun ajokieltoon määräämisen edellytykset ovat viimeisimmän sakon osalta syntyneet? Mitä jos viimeiseen kahteen ja puoleen vuoteen ei ole yhtään sakkoa tai rikkomusta eikä varoitusta tai huomautusta määrätty, mutta tätä kahta ja puolta vuotta ennen on saanut kolmet sakot vuoden sisällä. Katsotaanko pöydän silloin olevan ns. Puhdas ja ajokieltoa ei voida enää määrätä toistuvuuteen vedoten?

Terv. Sama tiedon janoinen kysymys vain hieman eri lailla muotoiltu ja eri näkökulmasta?

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lain mukaan ajokieltoon määräämisen edellytysten täyttyessä poliisin on määrättävä ajokieltoon eli poliisilla ei olisi harkintavaltaa sen suhteen, määrääkö ajokieltoon vai ei. Jos kyseiset kolmen vuoden aikana annetut sakot ovat seuranneet rikkomuksista, jotka ajokorttilain 65 §:ssä on mainittu ajokieltoon johtavina rikkomuksina, niin poliisin on määrättävä ajokielto. On siis huomattava, että kaikki liikennerikkomukset, joista rangaistuksena on sakkoa, eivät ole pykälässä mainittuja toistuvina ajokieltoon johtavia rikkomuksia. Muistutus lähetetään silloin, kun seuraava rikkomus johtaa ajokieltoharkintaan.

Jos edellisistä sakoista on niinkin kauan kuin kaksi ja puoli vuotta, niin ajokieltoa ei voida määrätä toistuvuuteen vedoten, kun seuraava rikkomus tapahtuu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »