Alkavatko vuoden ja kahden vuoden aikana saadut liikenne sakot vanhentunut, jonkin ajan kuluttua, ellei poliisi reagoi ja määrää ajokieltoon siitä hetkestä kun sen edellytykset ovat viimeisimmän sakon osalta syntyneet? Mitä jos viimeiseen kahteen ja puoleen vuoteen ei ole yhtään sakkoa tai rikkomusta eikä varoitusta tai huomautusta määrätty. Katsotaanko pöydän silloin olevan ns. Puhdas ja ajokieltoa ei voida enää määrätä toistuvuuteen vedoten?

Terv. Sama tiedon janoinen kysymys vain hieman eri lailla muotoiltu ja eri näkökulmasta?

1 vastaus


Minilex

50 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Poliisin määräämä sakko eli rikesakko raukeaa viiden vuoden kuluttua sakon antamispäivästä, ellei sakkoa ole peritty ennen tätä. Sakon vanhentumista ei voi katkaista, vaan se vanhentuu aina viidessä vuodessa. Kun poliisi on tehnyt päätöksen ajokiellosta, sen on välittömästi määrättävä päätös pantavaksi täytäntöön. Eli jos poliisi ei ole välittömästi reagoinut ajokiellon edellytysten täyttymiseen, se ei voi määrätä ajokieltoa kuin vasta mahdollisen seuraavan rikkomuksen kohdalla.

Lain mukaan ajokieltoon voidaan määrätä rikkomusten toistuvuuden perusteella, jos henkilö syyllistyy rikkomukseen joko neljästi kahden vuoden sisällä, tai kolmesti vuoden sisällä. Eli kun on kulunut kaksi vuotta edellisestä rikkomuksesta, toistuvuusketju katkeaa eikä ajokieltoa voida määrätä toistuvuuteen vedoten. Ajokieltohan voidaan kuitenkin aina määrätä jo kertarikkomuksen johdosta, jos rikkomus on tarpeeksi vakava.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »