Minilex - Lakipuhelin

Äänestäminen tulevissa presidentinvaaleissa ulkomailla.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tervehdys! Olen menossa vaihto-oppilaaksi Liettuan Vilnaan ajanjaksolle, joka sijoittuu ajalta ensimmäinen syyskuuta aina kolmaskymmenes ensimmäinen päivä tammikuuta saakka. Tulevien Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen, ja mahdollisesti ainoana järjestettävän kierroksen, päivämääräksi on valittu kahdeskymmenes kahdeksas päivä tammikuuta 2018, mikä aiheuttaa itselleni sen ongelman, että en mahdollisesti pääse Suomeen paikan päälle äänestämäään, ellei nyt sitten yliopistolla siellä lopu opetus virallista lukukauden päättymispäivää aiemmin.

Joten mitenkä Suomen lainsäädännön mukaisesti minuun tulee toimia ulkomailla äänestäessäni, pitääkö minun ilmoittaa siitä mihinkään, ja missä päin minun tulisi äänestää?

Kiitokset ja hyvää loppuvuotta tänne Suomeen! :)

1 vastaus


Minilex

14 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

kiitos kysymyksestänne! Presidentinvaaleissa äänioikeutetulla on mahdollisuus äänestää Suomen lisäksi myös ulkomailla Suomen edustustoissa. Tällainen Suomen edustusto on esimerkiksi Suomen suurlähetystö, joka löytyy myös Liettuasta Vilnasta. Voitte siis äänestää tulevissa presidentinvaaleissa Vilnassa Suomen suurlähetystössä.

Teille pitäisi saapua ilmoitus äänioikeudesta ennen vaaleja. Ilmoituskortin lähettää Väestörekisterikeskus ja kortissa on liitteenä mukana vielä tietoa teitä lähinnä olevista ulkomaiden äänestyspaikoista. Jotta saatte ilmoituksen äänioikeudesta, kannattaa varmistaa, että uudet osoitetietonne ovat ajan tasalla väestötietojärjestelmässä. Mikäli, ette saa ilmoituskorttia äänioikeudesta, voitte tiedustella ilmoituskorttia ja/tai sen sisältöä mistä tahansa Suomen maistraatista.

Mukavaa opiskeluvaihtoa!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »