Muutin uuteen vuokra-asuntoon muutama kuukausi sitten. Muuton jälkeen huomasin, että seinänaapurini puhuu todella kovaäänisesti iltaisin ja yömyöhään. Kyseinen naapuri saattaa puhua jopa pari-muutaman tunnin taukoamatta. Saan selvää naapurin puheesta ja tämä vaikuttaa yöuniini- en pysty rauhoittumaan enkä nukkumaan. Olen ollut isännöitsijään yhteydestä häiritsevästä naapurista useamman kerran, mutta mitään muutosta ei siltikään ole tapahtunut. Voiko naapuri puhua kovaäänisesti ja nauraa yömyöhään yöllä, vaikka taloyhtiön hiljaisuuden aika on? Voiko kovaäänisyydestä saada häädön? Puhe pn pitkäkestoista ja asukkaalla on voimakas kuuluva puheääni, joka tuottaa meluhaittaa naapurille.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kerrostalon asukkailta ei voida vaatia täyttä hiljaisuutta, mutta hyvät käytöstavat tulee muistaa ja naapurit täytyy ottaa huomioon. Taloyhtiön määräämänä hiljaisuuden aikana äänenvoimakkuutta on pienennettävä. Elämä on häiritsevää, mikäli se on jatkuvaa tai toistuvaa, ja siitä aiheutuu häiriötä usealle asukkaalle.

Häiritsevään käyttäytymiseen voi puuttua esimerkiksi keskustelemalla tai sovittelemalla naapurin kanssa tai ottamalla yhteyttä isännöintiin ja taloyhtiön hallitukseen. Isännöinti ja hallitus arvioivat ilmoituksen perusteella, onko taloyhtiön syytä puuttua toimintaan. Jos häiritsevä elämä jatkuu, hallitus voi ryhtyä toimenpiteisiin. Se voi antaa ensin varoituksen ja mikäli muutosta ei tapahdu, yhtiökokous voi päättää ottaa asunnon taloyhtiön hallintaan. Hallintaanoton aikana osakas tai häiriötä aiheuttanut asukas joutuu muuttamaan pois asunnosta. Asunnon omistussuhde ei kuitenkaan muutu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »