Onko minulla oikeus äännittää itseni ja työkaverini väliset keskustelut,syynä on todisteiden keräys työpaikkakiusaamisen takia. Ja onko sillä mitään merkitystä missä äänitys tapahtuu,esim sairaala/virasto .

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Tietosuojavaltuutetun ja korkeimman oikeuden linjauksen mukaan työntekijä saa nauhoittaa puhelut ja keskustelut, joihin itse osallistuu. Kyse ei siis ole salakuuntelusta tilanteissa, joissa keskustelun tallentaja on itse keskustelun osapuoli, vaikka ei olisi etukäteen kysynyt tallentamiseen lupaa kanssakeskustelijoiltaan. Omista keskusteluista voi myös tehdä muistiinpanoja itselleen.

On kuitenkin huomattava, että tallenteella olevaa keskustelua ei saa levittää yleisölle. Tällöin saatetaan nimittäin syyllistyä toisen kunnian loukkaamiseen, yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen tai salassa pidettäviksi säädettyjen tietojen paljastamiseen (esim. yrityssalaisuus, terveydentilaa koskevat tiedot). Tallennetta saa käyttää todisteena oikeudessa. On myös huomattava, että hyviin ja asianmukaisiin tapoihin työpaikalla kuuluu ilmoittaa toiselle osapuolelle nauhoittamisesta erityisesti, jos keskustelu on tarkoitus käydä luottamuksellisesti.

Työntekijä voi tehdä ilmoituksen työsuojeluvaltuutetulle ja työsuojelupäällikölle työpaikalla tapahtuvasta häirinnästä tai kiusaamisesta siten kuin työturvallisuuslain 28 §:ssä sekä laissa työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta säädetään. Harkittavaksi jää tällöin mahdollisuus käyttää nauhoitetta ilmoituksen yhteydessä. Harkinnassa tulisi huomioida edellä mainitut seikat kunnianloukkauksesta, yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämisestä sekä salassa pidettäviksi säädettyjen tietojen paljastamisesta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]