Onko ammattikorkeakoululla velvollisuus järjestää työharjoittelupaikka opiskelijoilleen?

Terveydenhoitajaksi opiskelen viimeistä vuotta ja nyt suuntaavia työharjoittelupaikkoja ei ole kaikille opiskelijoille tarjota paikkakunnallani. Opiskelijoita kehoitettiin hankkimaan harjoittelupaikka toiselta paikkakunnalta, mutta esteenä luonnollisesti opiskelijana on raha ja asumisen järjestäminen. Harjoittelumme siis kestää useita kuukausia ja kahden vuokran maksaminen tuolloin on monelle mahdotonta.

Voiko tosiaan olla niin, että valmistuminen saa viivästyä sen takia että koulu ei pysty järjestämään harjoittelupaikkaa?

Entä miten käy opintolainahyvitykselle, joka on nyt 40% opintolainan suuruudesta. Tämän siis valtio hyvittää opiskelijalle, mikäli opiskelija valmistuu määrä-ajassa.

1 vastaus


Minilex

29 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Harjoittelupaikan hakeminen ja järjestäminen on pääsääntöisesti opiskelijan vastuulla. Ammattikorkeakoulu voi auttaa harjoittelupaikan etsinnässä, mutta velvollisuutta tähän heillä ei ole.

Koska harjoittelu kuuluu opintoihin, voi harjoitteluajalle hakea opintotukea. Jos harjoittelusta saa palkkaa, vaikuttaa tämä kuitenkin opintotuen määrään.

Opintolainahyvitys saadaan, jos tutkinto suoritetaan määräajassa. Jos tutkintoa ei suoriteta määräajassa, voi opintolainahyvityksen kuitenkin saada, jos opinnot ovat hidastuneet hyväksyttävän syyn vuoksi. Opintotukilain mukaan nämä hyväksyttävä syyt ovat:

- asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaisen palveluksen suorittaminen
- sairaus jonka perusteella on saanut sairausvakuutuslain mukaista sairauspäivärahaa, täyden työkyvyttömyyden perusteella maksettavaa eläkettä tai korvausta taikka kansaneläkelain mukaista työkyvyttömyyseläkettä; tai
- lapsen hoitaminen jonka perusteella on saanut sairausvakuutuslain mukaista äitiys-, isyys- tai vanhempainrahaa.

Muita syitä kun edellä mainittuja ei hyväksytä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita 0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]