Minilex - Lakipuhelin

Ulkomainen kuolinpesä


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kuolinpesä katsotaan ulkomaiseksi, jos perittävä oli kuolinhetkellään Suomessa rajoitetusti verovelvollinen. Ulkomaisen kuolinpesän verotus eroaa kotimaisesta kuolinpesästä merkittävästi, sillä ulkomaista kuolinpesää verotetaan yhteisönä.

Rajoitetusti verovelvollisia ovat henkilöt, jotka eivät kuolinhetkellään asu Suomessa. Rajoitetusti verovelvollisia ovat myös esimerkiksi vieraan valtion diplomaatit sekä heidän perheenjäsenet. Rajoitetusti verovelvollinen on velvollinen suorittamaan veroa Suomesta saamastaan tulosta. Ulkomaisen kuolinpesän Suomesta saama tulo koostuu tyypillisesti täällä sijaitsevista kiinteistöistä ja asunto-osakkeista saadusta vuokratulosta ja luovutusvoitosta tai suomalaisesta osakeyhtiöstä saadusta osingosta.

Yhteisönä verottaminen tarkoittaa sitä, että ulkomaiseen kuolinpesään sovelletaan eri säännöksiä kuin kotimaiseen kuolinpesään, jota lähtökohtaisesti verotetaan kuten luonnollista henkilöä. Ulkomaiseen kuolinpesään sovelletaan yhteisöverokantaa.

Ulkomaista kuolinpesää koskevat säännökset ovat tietyiltä kohdin tulkinnanvaraisia. Yksittäistapauksissa on suositeltavaa keskustella lakimiehen kanssa.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa