Minilex - Lakipuhelin

Ulkomainen kuolinpesä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuolinpesä katsotaan ulkomaiseksi, jos perittävä oli kuolinhetkellään Suomessa rajoitetusti verovelvollinen. Ulkomaisen kuolinpesän verotus eroaa merkittävästi kotimaisen kuolinpesän verotuksesta, sillä ulkomaista kuolinpesää verotetaan yhteisönä.

Rajoitetusti verovelvollisia ovat henkilöt, jotka eivät kuolinhetkellään asu Suomessa. Rajoitetusti verovelvollisia ovat myös esimerkiksi vieraan valtion diplomaatit sekä heidän perheenjäsenensä. Rajoitetusti verovelvollinen on velvollinen suorittamaan veroa Suomesta saamastaan tulosta. Ulkomaisen kuolinpesän Suomesta saama tulo koostuu tyypillisesti täällä sijaitsevista kiinteistöistä ja asunto-osakkeista saaduista vuokratuloista ja luovutusvoitosta tai suomalaisesta osakeyhtiöstä saaduista osingoista.

Yhteisönä verottaminen tarkoittaa sitä, että ulkomaiseen kuolinpesään sovelletaan eri säännöksiä kuin kotimaiseen kuolinpesään, jota lähtökohtaisesti verotetaan kuten luonnollista henkilöä. Ulkomaiseen kuolinpesään sovelletaan yhteisöverokantaa.

Ulkomaista kuolinpesää koskevat säännökset ovat tietyiltä osin tulkinnanvaraisia. Yksittäistapauksessa onkin suositeltavaa keskustella lakimiehen kanssa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa