Minilex - Lakipuhelin

Kuolinpesän osakas toissijainen perillinen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toissijainen perillinen tarkoittaa perillisiä, jotka ovat ensimmäiseksi kuolleen puolison perillisiä. He voivat vaatia perinnönjakoa vasta kun leski on kuollut. Tämä tarkoittaa, että toissijaiset perilliset ovat vasta lesken kuolinpesän osakkaita.

Lesken perinnönjako siis suoritetaan hänen perillistensä ja aikaisemmin kuolleen puolison perillisten välillä. Tällainen tilanne voi tulla kyseeseen, jos ensiksi kuolleella perittävällä ei ollut rintaperillisiä, mutta hänen puolisonsa on vielä elossa. Tällöin leski perii ensiksi kuolleen puolison. Jos ensiksi kuolleella oli toissijaisia perillisiä, siis muita kuin rintaperillisiä, tulevat he vasta lesken kuolinpesän osakkaiksi. Kun leski kuolee, jako suoritetaan lesken ja ensiksi kuolleen puolison perillisten välillä. Ensiksi kuolleen puolison perillisinä voivat olla tämän vanhemmat, sisarukset ja näiden jälkeläiset.

Tästä on hyvä erottaa sijaan tulevat perilliset, eli esimerkiksi rintaperillisen perilliset tulevat hänen tilalleen kuolinpesässä rintaperillisen kuoltua. On syytä pitää erillään termit toissijainen ja sijaan tuleva, sillä ne tarkoittavat eri asioita.

Toissijaisuudesta voidaan poiketa puolisoiden keskinäisellä testamentilla. Testamentti onkin hyvä laatia silloin, kun halutaan antaa omaisuus kokonaan toiselle puolisolle.

Jos sinulle jäi kysyttävää, ota yhteyttä joko soittamalla tai jättämällä viesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]