Minilex - Lakipuhelin

Kuolinpesän veronpalautuksen jakaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuolinpesä voi joutua maksamaan vainajan jättämän omaisuuden hoidosta erilaisia veroja etenkin perunkirjoitusvuonna. Näistä, ja vainajan elinaikaan kohdistuvista veroista, voi syntyä veronpalautuksia kuolinpesälle. Kuolinpesä hallinnoi tavallisesti yhteistä pankkitiliä, jolta maksetaan muun muassa pesänhoitoon liittyviä kustannuksia. Osakkaiden kannattaa lakkauttaa tili vasta käynnissä olevan verovuoden päättymisen jälkeen, jotta veronpalautuksen vastaanottaminen ja jakaminen onnistuu oikeaoppisesti.

Verohallinto maksaa mahdolliset veronpalautukset kuolinpesän tilille. Kuolinpesän osakkaiden yhteisellä vastuulla on varmistaa, että oikea tilinumero on verohallinnon tiedossa. Veronpalautuksen makasaminen suoraan osakkaiden henkilökohtaisille pankkitileille ei tule kysymykseen. Veronpalautus voidaan katsoa pesän lisääntyneiksi varoiksi, jotka perinnönjaossa jaetaan perintöön oikeutetuille tahoille normaalissa suhteessa. Normaalilla suhteella tarkoitetaan tässä sitä suhdetta, jossa perintö lain tai perinnönjättäjän testamentin mukaan menee perillisille tai testamentin yhdelle tai useammalle saajalle.

Kuolinpesän varojen jakamiseen voi joskus liittyä ongelmia tai riitaisuuksia. Lakimieheen kannattaa olla yhteydessä, mikäli varojen, kuten veronpalautuksen, jakaminen ei onnistu suoraviivaisesti.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]