Minilex - Lakipuhelin

Voiko kuolinpesän jakaa osittain?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinnönjaon tarkoituksena on jakaa kuolinpesän varallisuus perillisten kesken. Kuolinpesän osakkaat voivat vapaasti sopia pesän jakamisesta joko kokonaan tai osittain. Perinnönjako on mahdollista toimittaa vaiheittain siten, että tietty omaisuus erotetaan pesästä jaettavaksi ja muu omaisuus jää toistaiseksi jakamatta. Tällainen osittainen perinnönjako vaatii kaikkien pesän osakkaiden suostumuksen.

Osittainen perinnönjako voidaan suorittaa myös siten, että yhden osakkaan perintöosuus erotetaan jäämistöstä ja muilta osin pesä jätetään jakamatta. Tällä tavalla voidaan menetellä esimerkiksi silloin, kun perilliset haluavat pitää pesän jakamattomana, mutta yksi osakkaista on ulosotossa. Tällöin se osuus, johon ulosmittaus kohdistuu, erotetaan ja muut osakkaat jatkavat jakamattomassa pesässä.

On muistettava, että osittaiseenkaan jakoon ei tule ryhtyä ennen kuin perunkirjoitus on tehty ja vainajan velat maksettu tai vaihtoehtoisesti varat niiden maksamiseen siirretty sivuun. Myös erityisjälkisäädös on täytettävä jakamattomasta pesästä. Osittaista perinnönjakoa voidaan moittia samalla tavalla kuin varsinaista jakoa, elleivät osakkaat ole nimenomaisesti sitoutuneet olemaan sitä moittimatta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]