Minilex - Lakipuhelin

Voiko kuolinpesä toimia työnantajana?


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kuolinpesä voi toimia työnantajana periaatteessa kahdenlaisissa tilanteissa. Ensinnäkin, jos vainaja on eläessään ollut työnantaja, siirtyy hänen työnantaja-asemansa hänen kuollessaan hänen kuolinpesälleen. Toinen tilanne on se, että kuolinpesä palkkaa työntekijän tai työntekijöitä.

Mikäli kuolinpesä toimii työnantajan asemassa, on sen huolehdittava työnantajalle kuuluvista velvoitteista. Näin ollen sen osakkaiden tai, kuolinpesän ollessa pesänselvittäjän hallussa, pesänselvittäjän on huolehdittava mm. sosiaaliturvamaksuista, eläke- ja tapaturmavakuutuksista sekä ennakonpidätyksestä.  

Helpotuksena kuolinpesälle työnantajana kuuluviin velvoitteisiin on se, että mikäli kuolinpesä palkkaa työntekijän esim. lapsen hoitajaksi tai työmiehen korjaamaan kuolinpesään kuuluvaa omaisuutta, sen ei tarvitse toimittaa maksettavasta palkasta ennakonpidätystä eikä maksaa sosiaaliturvamaksua, mikäli samalle työntekijälle maksetaan enintään 1500 euroa kalenterivuodessa. Kuolinpesä ei kuitenkaan tässä tilanteessa vapaudu muista työnantajalle kuuluvista velvoitteista. Lisäksi on muistettava, että yllä mainittu helpotus koskee ainoastaan niitä tilanteita, joissa kuolinpesä palkkaa henkilön muuhun kuin sen elinkeino- tai  tulonhankkimistoimintaan. 

On myös hyvä pitää mielessä, että työnantajan kuolema aktualisoi erityisen irtisanomisajan. Kun työnantaja kuolee, on kuolinpesällä oikeus irtisanoa tämän palveluksessa olevien työntekijöiden työsopimukset noudattaen 14 päivän irtisanomisaikaa. Sama oikeus on myös työntekijöillä. Irtisanomiset on kuitenkin toteutettava kolmen kuukauden kuluessa työnantajana kuolemasta tai työsuhteet jatkuvat entisin ehdoin.

Lisätietoa työantajalle kuuluvista velvoitteista sekä oikeudesta käyttää kuolinpesän irtisanomisoikeutta saat lakimieheltä.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa