Minilex - Lakipuhelin

Kuolinpesän osakkaiden selvittäminen

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Henkilön kuoltua hänen kuolinpesänsä osakas/osakkaat tulee selvittää tulevaa perinnönjakoa varten. Osakkaiden selvittäminen voi osoittautua haastelliseksi, joten se on hyvä aloittaa pian kuoleman jälkeen. Perilliset ja yleistestamentin saajat ovat kuolinpesän osakkaita. Leski on myös kuolinpesän osakas osituksen toimittamiseen asti, mikäli hänellä oli edes osittainen avio-oikeus kuolleen puolisonsa omaisuuteen. Kuolinpesä muodostuu vainajan omaisuudesta eli varoista ja veloista. 

Kuolinpesän osakkaiden selvittäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä vainajan seurakuntaan tai siihen maistraatiin, jonka alueella hän asui. Väestötietojärjestelmästä voidaan pyytää ote elossa olevista perillisistä. Mikäli vainaja kuoli ilman rintaperillisiä ja puolisoa, tulee sukuselvitys hankkia myös vainajan vanhemmista ja kuolleista sisaruksista. 

Kuolinpesän osakkaiden huolellinen selvitys on kaikkien pesän osakkaiden etu. Suosittelemme soittamaan lakipuhelimeen, mikäli osakkaiden selvittäminen herättää kysymyksiä.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »