Minilex - Lakipuhelin

Kuolinpesä kuolinpesän osakkaana

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilanteessa, jossa kuolinpesän osakkaana oleva perillinen kuolee pian perittävän jälkeen, tulee ensimmäisen kuolinpesän osakkaaksi kuolleen perillisen tilalle tämän oma kuolinpesä. Omaisuus, joka ensimmäisestä kuolinpesästä olisi kuolleelle perilliselle tullut, kuuluu nyt hänen omaan kuolinpesäänsä ja tulee siten hänen perillistensä jaettavaksi.

Perättäisten kuolinpesien tilanteessa jälkimmäisen kuolinpesän osakkaat osallistuvat ensimmäisen pesän hallintoon käyttäen kuolleen osakkaan puhevaltaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jälkimmäisen kuolinpesän osakkaiden on oltava yksimielisiä päätöksistä, joita ensimmäisessä kuolinpesässä tehdään. Käytännössä siis sekä ensimmäisen että toisen kuolinpesän kaikkien osakkaiden on oltava tehtävistä päätöksistä yksimielisiä. Tämä voi osoittautua haastavaksi etenkin, jos osakkaiden määrä on suuri.

Useat sisäkkäiset kuolinpesät aiheuttavat ongelmia, jos niitä ei jaeta. Osakkaiden määrä kasvaa koko ajan ja omistussuhteet voivat käydä epäselviksi. Mikäli on syntynyt tilanne, jossa on useita sisäkkäisiä, jakamattomia kuolinpesiä, on hyvä alkaa selvittämään ja purkamaan niitä, jotta tilanne ei entisestään monimutkaistuisi. Mitä kauemmin kuolinpesien jakoa lykätään, sitä vaikeammaksi niiden jakaminen yleensä muodostuu. Ota rohkeasti yhteyttä lakimieheen, mikäli haluat saada lisätietoa kuolinpesien jakamisesta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa