Minilex - Lakipuhelin

Kuolinpesä kuolinpesän osakkaana


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Silloin kun kuolinpesän osakasasemassa oleva perillinen kuolee perittävän jälkeen, tulee ensimmäisen kuolinpesän osakkaaksi kuolleen perillisen tilalle tämän oma kuolinpesä. Omaisuus, joka ensimmäisestä kuolinpesästä olisi kuolleelle perilliselle tullut kuuluu nyt hänen omaan kuolinpesäänsä ja tulee siten hänen perillistensä jaettavaksi hänen perinnönjaossaan.

Perättäisten kuolinpesien tilanteessa jälkimmäisen kuolinpesän osakkaat osallistuvat ensimmäisen pesän hallintoon käyttäen kuolleen osakkaan puhevaltaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jälkimmäisen kuolinpesän osakkaiden on oltava yksimielisiä päätöksistä, joita ensimmäisessä kuolinpesässä tehdään. Käytännössä siis ensimmäisen kuolinpesän sekä toisen kuolinpesän kaikkien osakkaisen on oltava tehtävistä päätöksistä yksimielisiä. Tämä voi olla haastavaa, sillä osakkaiden määrä voi olla suuri.

Useat sisäkkäiset kuolinpesät aiheuttavat ongelmia, jos niitä ei pureta. Osakkaiden määrä kasvaa koko ajan ja pitkään jakamatta olevissa sisäkkäisissä kuolinpesissä omistussuhteet voivat käydä epäselviksi. Mikäli on syntynyt tilanne, jossa on useita sisäkkäisiä jakamattomia kuolinpesiä, on hyvä lähteä selvittämään ja purkamaan niitä, ettei tilanne entisestään monimutkaistu. Mitä pidemmälle kuolinpesien jakoa siirretään, sitä vaikeammaksi niiden jakaminen yleensä muodostuu. Mikäli haluat saada lisätietoa kuinka kuolinpesiä kannattaa lähteä purkamaan, on hyvä olla yhteydessä lakimieheen.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa