Minilex - Lakipuhelin

Kuolinpesän hoitajan palkkio

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuolinpesän hoitajana toimii pääsääntöisesti henkilö, joka on pesän tilaan parhaiten perehtynyt. Tällainen henkilö on yleensä vainajan puoliso tai muu läheinen. Mikäli kuolinpesän osakkaat eivät pääse yksimielisyyteen kuolinpesää koskevissa asioissa, voivat he hakea käräjäoikeudelta määräystä kuolinpesän hoitajasta. Käräjäoikeus määrää kuolinpesän hoitajaksi henkilön, jonka voidaan olettaa suoriutuvan tehtävästä asianmukaisesti. Yleensä pesänhoitajat ovat lakimiehiä.

Pesänhoitajalla on oikeus saada kuolinpesän laatuun ja laajuuteen sekä käyttämäänsä työmäärään nähden kohtuullinen palkkio työstään. Pesänhoitajalle aiheutuneet kulut on myös korvattava täysimääräisesti. Palkkio sekä muut korvaukset maksetaan kuolinpesän varoista. Mikäli pesän varat eivät tähän riitä, vastaa kuluista se, jonka hakemuksesta pesänhoitaja määrättiin. Vastuu voi siten jakautua myös useammalle taholle. 

Varsinkin pienissä kuolinpesissä pesänhoitajalle maksettava palkkio voi viedä suuren osan kuolinpesän varoista. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa ottaa yhteyttä lakimieheen ennen pesänhoitajan hakemista käräjäoikeudelta. 

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa