Minilex - Lakipuhelin

Avoliitto asumiskulut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoliitossa asuvien henkilöiden tulee vastata ja sopia asumiskulujen jakamisesta keskinäisin sopimuksin. Mitään säädöksiä kulujen jakamisen tueksi ei ole olemassa, vaan avoliiton katsotaan olevan eräänlainen yhteistalouden muoto, jossa puolisot itsenäisesti parhaalla katsomallaan tavalla huolehtivat taloudestaan.

Yleisintä lienee kulujen jakaminen suhteellisen tasan. Jos avopuolisot ovat yhdessä vuokranneet esimerkiksi asunnon, vastaavat he myös kulujen jakamisesta yhdessä. Vaikka vain toinen puoliso olisi vuokrasopimuksen allekirjoittaja, katsotaan jälkeenpäin sisäänmuuttavan puolison olevan myös vastuussa vuokramaksusta kuten päävuokralainen, niin kauan kuin hän asunnossa asuu. 

Epätavallista ei liene myöskään se, että toinen avopuoliso maksaa asumisen kulut, ja toinen taas vastaa muista juoksevista menoista samansuuruisella summalla. Myös asukkaiden tuloerot voivat vaikuttaa kulujen jakoon, jolloin esimerkiksi enemmän tienaava voi vastata suuremmasta osasta kuluja. Tämä kaikki riippuu kuitenkin täysin siitä, mitä avopuolisot keskenään sopivat.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa