Minilex - Lakipuhelin

Avioliittotodistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioliittotodistus on avioliiton solmimisesta annettu todistus. Avioliittotodistuksella voi todistaa esimerkiksi Suomessa rekisterissä olevan avioliiton. Ulkomailla solmittu avioliitto tulee puolestaan ilmoittaa Suomen väestötietojärjestelmään ja tähän tarvitaan avioliittotodistus. Avioliittotodistusta siis tarvitaan, jotta ulkomailla solmittu avioliitto voidaan merkitä Suomen väestötietojärjestelmään. Ulkomailta saatu avioliittotodistus tulee kääntää virallisen kääntäjän toimesta suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Avioliittotodistuksen voi tilata Suomen väestötietojärjestelmästä. Todistusta voi tarvita esimerkiksi silloin, kun henkilö haluaa rekisteröidä avioliittonsa ulkomailla.

Avioliittotodistus sisältää seuraavat tiedot henkilöstä: nimi, syntymäaika tai henkilötunnus, siviilisääty, osoite, voimassa olevan avioliiton tiedot, puolison nimi ja tämän syntymäaika. Todistukseen saa myös lisättyä henkilön entiset nimet ja entiset avioliitot sekä niiden alkamis- ja päättymisajat.

Jos avioliittotodistusta tarvitaan Suomessa käyttöä varten, niin se voidaan toimittaa sähköisenä. Jos taas avioliittotodistus tulee antaa EU-maan viranomaiselle, se lähetetään paperipostina. Väestötietojärjestelmästä tilatuista todistuksista peritään lisäksi tietyn suuruinen maksu. Esimerkiksi itsepalvelusta tilattu sähköinen todistus maksaa 5 euroa/asiakirja ja paperinen todistus postitse 7 euroa/asiakirja.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

-Jos suomalainen solmii avioliiton ulkomailla, on avioliiton solmimista koskeva avioliittotodistus toimitettava Digi- ja väestötietovirastoon, jotta avioliitto voidaan merkitän Suomen väestötietojärjestelmään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]