- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Avoliiton solmiminen tapahtuu siten, että parisuhteen osapuolet muuttavat samaan osoitteeseen ja elävät yhteisessä taloudessa. Avoliiton solmiminen on siis avioliittoon verrattuna helppoa. Avoliitto tarkoittaa sitä, että kaksi parisuhteessa keskenään olevaa henkilöä elää samassa asunnossa olematta keskenään avioliitossa. Avoliiton yleinen edellytys on siis se, että parisuhteen osapuolilla on oltava sama kotiosoite ja he elävät samassa asunnossa. Tämän lisäksi jotta suhdetta voidaan pitää avoliittona, on parisuhteen osapuolilla oltava yhteinen tarkoitus elää perheenä. Avoliiton solmimisessa on siis kyse vakinaisesta seurustelusuhteesta, jossa osapuolet haluavat muodostaa perheen ja muuttaa asumaan yhteen.
Asumistukea koskevassa laissa avoliitto on märitelty olevan miehen ja naisen välinen suhde, jossa he elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa. Nimenomaista sopimusta ei avoliiton solmimisesta näin ollen tarvitse tehdä, eli avoliitto voi perustua joko hiljaiseen tai nimenomaiseen sopimukseen. Avoliittoa ei myöskään rekisteröidä mihinkään rekisteriin, vaan se perustuu avoliiton osapuolten yhteisymmärrykseen suhteen laadusta.
Avoliitosta on hyvin vähän laissa säännöksiä. Laissa ei ole ollenkaan säännöksiä avoliiton solmimisesta, mutta sen päättymisestä tietyissä tilanteissa kylläkin. Lain säännökset koskevat ainoastaan vähintään viisi vuotta kestäneitä avoliittoja tai avopuolisoita, joilla on tai on ollut yhteinen tai yhteisessä taloudessa oleva lapsi.
-Avoliitto syntyy, kun keskenään parisuhteessa olevat henkilöt muuttavat asumaan yhteiseen osoitteeseen solmimatta avioliittoa keskenään.
-Avoliitossa parisuhteen osapuolilla on oltava tarkoitus elää yhdessä perheenä.
-Avoliittoa ei tarvitse rekisteröidä mihinkään rekisteriin.
-Avoliiton solmimista ei säännellä laissa ja avoliittoa koskevia säännöksiä on muutoinkin vähän.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.