Minilex - Lakipuhelin

Avoliitto ja vuokranmaksu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuinhuoneistojen vuokraa koskevassa lainsäädännössä on annettu vuokralaiselle oikeus käyttää vuokraamaansa asuntoa yhdessä puolisonsa kanssa. Vuokraa koskevassa lainsäädännössä puolisolla tarkoitetaan aviopuolison ohella myös avopuolisoa. Puolison oikeus muuttaa hänen kanssaan avoliitossa olevan vuokralaisen kanssa vuokra-asuntoon on poikkeus siitä pääsäännöstä, että vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan suostumusta luovuttaa huoneistoa tai sen osaa toisen käytettäväksi. Puolison ei tarvitse saada vuokranantajan suostumusta muuttamiseen eikä hänen tarvitse solmia vuokrasopimusta vuokranantajan kanssa tai alivuokrasopimusta puolisonsa kanssa. Vuokra-asuntoon muuttavalle puolisolle syntyy kuitenkin suoraan lain nojalla velvollisuuksia vuokranantajaa kohtaan, joista keskeisin on vastuu vuokranmaksusta.

Avopuolisolla on siis yhteisvastuu vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista kuten vuokranmaksusta varsinaisena vuokralaisena olevan puolisonsa kanssa, vaikka puoliso ei olisikaan solminut vuokrasopimusta vuokranantajan kanssa. Mahdollista on tietenkin selkeyden vuoksi tehdä vuokrasopimus, joka on molempien puolisoiden nimissä, mutta vuokra-asuntoon muuttavan puolison velvollisuudet vuokranantajaa kohtaan syntyvät ilmankin sopimusta. Yhteisvastuulla tarkoitetaan sitä, että vuokranantaja voi esimerkiksi periä vuokraa kummalta tahansa puolisoista. Avopuoliso voi lähtökohtaisesti vapautua velvollisuuksistaan muuttamalla pois asunnosta. Jos vuokrasopimusta ei avopuolisolla ole, ei ennen poismuuttoa luonnollisestikaan edellytetä vuokrasopimuksen irtisanomista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]