Minilex - Lakipuhelin

Miten ulkomailla vihkiminen onnistuu?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomalainen nainen ja mies voivat solmia avioliiton myös ulkomailla. Tämä onkin yhä suositumpaa esimerkiksi lomamatkan yhteydessä. Edellytyksenä ulkomaillakin vihkimiselle on avioliiton esteiden tutkinta Suomessa ja siitä saatava todistus. Vihkiminen voi periaatteessa tapahtua missä tahansa maassa ja paikassa. Tätä valinnanvapautta rajoittaa kuitenkin tuntuvasti se, kuinka vihkijöitä on saatavilla kussakin paikassa. Ulkomaillakaan vihkijänä ei nimittäin voi toimia kuka tahansa henkilö, vaan tähän toimeen on olemassa erikseen valtuutetut tahot.

Kannattaa siis selvittää hyvissä ajoin, onko juuri vihkiparin haluamassa paikassa vihkimisoikeuden omaavaa henkilöä. Suomen ulkomaanedustuston virkamies voi vihkiä asemamaassaan kihlakumppaneita, mikäli hän on saanut siihen ulkoasianministeriön luvan. Lisäksi henkilö, joka saa toimittaa suomalaisessa uskonnollisessa yhdyskunnassa kirkollisia vihkimisiä, voi saada hakemuksesta opetusministeriöltä luvan vihkiä vieraassa valtiossa. Ennen päätöstään opetusministeriö pyytää ulkoasiainministeriöltä lausunnon asiasta. Kummassakin tapauksessa edellytyksenä on, että ainakin toinen vihittävistä on Suomen kansalainen. Itse vihkiminen tapahtuu Suomen lain muotomääräyksiä noudattaen. Vihkiminen voi tapahtua myös ulkomaan viranomaisen toimesta kyseisen maan lakeja noudattaen. Tällöin myös esteiden tutkinta tapahtuu saman maan lakien mukaan. Jotta näin solmittu avioliitto olisi pätevä Suomessa, se tulee erikseen rekisteröidä Suomessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]