Minilex - Lakipuhelin

Avioliitto ja oleskelulupa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioliitto Suomen kansalaisen kanssa voi olla peruste saada oleskelulupa Suomeen. Suomen kansalaisen aviopuoliso voi nimittäin hakea itselleen oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Tällöin kuitenkin edellytetään, että suomalaisen puolison tulee asua Suomessa tai olla muuttamassa Suomeen. Puolison sukupuolella ei ole merkitystä oleskelulupaa myönnettäessä, eli myös samaa sukupuolta oleva puoliso voi saada oleskeluluvan perhesiteen perusteella.

Oleskeluluvan myöntäminen ei edellytä, että oleskelulupaa hakevan puolison toimeentulo on turvattu. Oleskeluluvan hakemista varten on täytettävä hakemus. Lomake tulee täyttää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Myös tarvittavat liitteet tulee olla jollain näistä kielistä. Avioliitosta tulee esittää avioliittotodistus. Jos avioliitto on solmittu ulkomailla, Suomen kansalaisen on rekisteröitävä avioliitto myös Suomessa Digi- ja väestötietovirastossa. 

Myös ulkomaan kansalaisen aviopuoliso voi hakea oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella, jos hänen puolisolla on oleskelulupa ja hän asuu Suomessa. Puolisoilla tulee olla riittävästi tuloja oleskeluluvan hakijan toimeentuloa varten. Maahanmuuttoviraston sivuilta voi tarkastaa, kuinka paljon tuloja täytyy olla. 

Oleskelulupaa ei myönnetä, jos oleskeluluvan saamisen edellytykset eivät täyty. Oleskelulupa voidaan jättää myöntämättä aviopuolisolle, jos Suomen viranomaiset katsovat, että avioliitto on solmittu vain oleskeluluvan takia, eivätkä puolisot aio viettää perhe-elämää yhdessä. Kielteisestä lupapäätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen. Avioliiton perusteella ei kuitenkaan voi saada Suomen kansalaisuutta.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

-Avioliitto Suomen kansalaisen kanssa voi olla peruste saada oleskelulupa Suomeen.

-Myös ulkomaan kansalaisen kanssa solmittu avioliitto voi olla peruste oleskeluluvalle, jos toinen puoliso asuu Suomessa ja hänellä on oleskelulupa Suomeen.

Varoitukset

-Oleskelulupaa ei myönnetä, jos avioliitto on solmittu vain oleskeluluvan saamisen takia.

-Jos ulkomaan kansalaisen puoliso hakee oleskelulupaa perhesiteen perusteella, tulee puolisoilla olla riittävästi varoja oleskeluluvan hakijan toimeentulon turvaamiseksi Suomessa.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]