Minilex - Lakipuhelin

Avoliitto ja vuokra

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnon vuokraa koskevassa lainsäädännössä on myös avopuolisoita koskevia säännöksiä. Säännökset koskevat erityisesti tilannetta, jossa vain toinen avopuoliso on solminut vuokrasopimuksen. Avopuolisolla nimittäin on oikeus muuttaa vuokralaisena olevan puolison asuntoon solmimatta vuokrasopimusta vuokranantajan kanssa. Luonnollisesti avopuolisot voivat asua vuokralla myös siten, että molemmat solmivat vuokrasopimuksen erikseen, avopuolisot solmivat yhteisen vuokrasopimuksen tai toinen avopuoliso on toisen alivuokralainen.

Jos avopuoliso muuttaa toisen puolison vuokra-asuntoon solmimatta vuokrasopimusta, molemmat avopuolisoista siitä huolimatta ovat yhteisvastuussa vuokrasopimuksen velvoitteista, kuten vuokranmaksusta. Vuokranantaja voi siten esimerkiksi periä vuokraa molemmilta. Vuokrasopimuksen solminut avopuoliso ei voi myöskään yksipuolisesti irtisanoa vuokrasopimusta. Lisäksi avopuoliso, joka ei ole huoneistoa vuokrannut, vastaa toisen puolison muutettua huoneistosta edelleen vuokrasopimuksesta johtuvien velvollisuuksien täyttämisestä niin kauan kuin hän asuu huoneistossa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]