Minilex - Lakipuhelin

Avoliitto vuokrasuhde

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoliitto ei edellytä vuokrasuhdetta avoparin välillä. Avopuolisolla on nimittäin oikeus muuttaa puolisonsa vuokra-asuntoon ilman erillistä vuokrasopimusta. Mikäli toinen puoliso muuttaa toisen yksin vuokraamaan asuntoon, ei heidän välilleen siis synny vuokrasuhdetta. Avopuolisoiden välille ei katsota syntyneen vuokrasuhdetta, sillä heidän katsotaan olevan vuokrasuhteen sijasta avoliitossa keskenään. Onkin tavallista, että seurustelukumppani muuttaa asumaan kumppaninsa vuokra-asuntoon. Avopuoliso on kuitenkin velvollinen vastaamaan vuokrakuluista kuten päävuokralainen, niin kauan kuin hän on kirjoilla asunnossa. Huomioitavaa on, että poismuutosta on ilmoitettava vuokranantajalle, tai vuokranmaksuvelvollisuus ei automaattisesti katkea.

Avopuolisot voivat keskenään sopia vuokranmaksujärjestelyistä ja muiden kulujen hoitamisesta. Yleisin tilanne lienee se, että päävuokralainen huolehtii esimerkiksi vuokrasta itse, ja toinen osapuoli osallistuu talouden muihin kuluihin vastaavalla panoksella.

On myös mahdollista, että avopuolisot vuokraavat asunnon yhdessä, jolloin molemmat puolisoista ovat vuokrasuhteessa asunnon vuokranantajaan. Tällöin puolisot voivat vuokrata asunnon yhteisellä vuokrasopimuksella tai molemmilla puolisoilla voi olla omat erilliset vuokrasopimukset. Yleensä, jos avopari muuttaa uuteen asuntoon, ovat molemmat puolisoista vuokrasuhteessa vuokranantajan kanssa. Kun vuokrasopimus tehdään molemmille puolisoille yhteisenä, ovat puolisot yhteisesti vastuussa vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, kuten vuokranmaksusta. Jos taas molemmilla puolisoilla on omat erilliset vuokrasopimukset, vastaavat puolisot oman sopimuksensa mukaisista velvoitteista.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

-Avopuolisoiden välillä ei ole vuokrasuhdetta.

-Avopuolisot voivat solmia yhteisen vuokrasopimuksen vuokranantajan kanssa tai he voivat molemmat tehdä omat erilliset vuokrasopimukset.

-Vuokralaisen avopuolisolla on oikeus muuttaa hänen vuokra-asuntoonsa asumaan ilman, että päävuokralaisen vuokrasopimusta tarvitsee muuttaa tai että puolison muutosta tarvitsee laatia sopimusta.

Varoitukset

-Jos avopuoliso muuttaa pois asunnosta, tulee asiasta ilmoittaa vuokranantajalle. Jos asiasta ei ilmoiteta, on myös avopuoliso velvollinen maksamaan vuokraa.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]