Minilex - Lakipuhelin

Avioliitto serkusten kesken

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Serkkuja ovat keskenään henkilöt, joilla on yhteinen isoäiti tai isoisä eli serkku on isän tai äidin sisaruksen lapsi. Maailmanlaajuisesti serkusten väliset avioliitot ovat yleisiä. Euroopassa ja Suomessa serkusten väliset avioliitot eivät ole laissa kiellettyjä, mutta niiden suosio on laskenut. Serkukset voivat kuitenkin halutessaan solmia avioliiton normaalisti.

Avioliittoja serkusten kesken koskee samat avioliiton esteet kuin muitakin avioliittoja. Suomessa henkilö ei saa mennä avioliittoon, jos hänen aikaisempi avioliittonsa tai rekisteröity parisuhteensa on vielä voimassa. Avioliiton esteenä on myös alaikäisyys. Avioliiton esteen muodostaa lisäksi lähisukulaisuus. Avioliitto ei nimittäin ole sallittu suoraan etenevässä tai takenevassa polvessa olevan sukulaisen kanssa. Näin ollen kiellettyä on avioitua äidin, isän, isovanhempien, lapsen, lapsenlapsen tai muiden vastaavien takenevassa tai etenevässä polvessa olevien sukulaisten kanssa. Myös sisarusten ja puolisisarusten avioliitot ovat kiellettyjä. Tästä esteetstä ei ole mahdollisuutta joustaa. 

Avioliitto on myös kielletty tädin, enon tai sedän kanssa eli avioliittoa ei saa solmia, jos toinen avioliittoon aikovista henkilöistä on toisen sisaren tai veljen jälkeläinen. Tämä ei ole kuitenkaan ehdoton kielto, vaan oikeusministeriö voi tässä tapauksessa antaa avioliiton solmimiseen poikkeusluvan, mikäli siihen on erityisiä syitä. Laista ei siis löydy perustetta kieltää serkusten avioitumista.

 

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

-Serkkujen välinen avioliitto on Suomessa mahdollinen.

-Serkkujen välisiä avioliittoja koskee samat avioliiton esteet kuin muitakin avioliittoja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]