Minilex - Lakipuhelin

Avoliittoasioiden rekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoliittoasioiden rekisteri on rekisteri, johon talletetaan avopuolisoiden yhteystalouden purkamisesta annetun lain mukaiset omaisuuden erotteluasiakirjat ja hyvitystä koskevat sopimukset tai muut asiakirjat. Avoliittoasioiden rekisterin tarkoituksena on saattaa asiakirjojen oikeusvaikutukset voimaan ja tiedot julkisiksi.

Avoliittoasioiden rekisteriin tallennetaan avopuolisoiden nimet, henkilötunnukset tai syntymäaika. Lisäksi rekisteriin talletetaan avopuolisoiden kotikunnat tai asuinvaltiot, asiakirjan laji ja päiväys, ilmoituksen vastaanottamispäivä sekä asiakirjan rekisteröintipäivä ja asian tunnistetiedot. Näiden tietojen lisäksi rekisteriin talletetaan väestötietojärjestelmästä saatavat tiedot avopuolison nimen muutoksesta.

Toisin kuin avioehtoasioiden rekisteriin, avoliittoasioiden rekisteriin ei tarvitse tallettaa tietoa avoliiton alkamis- tai päättymispäivästä taikka avoliiton päättymisperustetta. Syy tähän on siinä, että avoliiton alkamiselta ei edellytetä rekisteröintiä.

Asiakirjan rekisteröimiseksi on tehtävä kirjallinen ilmoitus Digi- ja väestötietovirastolle. Ilmoituksen virastolle voi tehdä avopuoliso tai kuolleen avopuolison perilliset. Ilmoituksen liitteenä on oltava ilmoituksessa tarkoitettu asiakirja alkuperäisenä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa