Minilex - Lakipuhelin

Lomake avioliiton esteiden tutkinnasta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennen avioliiton solmimista tulee tutkia, että avioliitolle ei ole laissa säädettyä estettä. Tämän tutkimisen tekee Digi- ja väestötietovirasto. Myös evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan seurakunta voi tehdä avioliiton esteiden tutkinnan, jos kihlakumppaneista ainakin toinen on kyseisen kirkkokunnan jäsen.

Kihlakumppanien on pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa. Tätä tutkintaa koskevan pyynnön voi tehdä Internetin välityksellä Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilla. Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta löytyy viraston omilta sivuilta "lomakkeet ja ohjeet" välilehdeltä. Pyyntö täytetään ja lähetetään virastolle. Digi- ja väestötietovirasto tutkittuaan esteiden olemassaolon antaa todistuksen siitä, että tutkinnassa ei ole havaittu esteitä avioliiton solmimiselle. Pyynnössä kihlakumppanit muun muassa vakuuttavat, että avioliitolle ei ole laissa säädettyjä esteitä.

Lomake avioliiton esteiden tutkimisesta löytyy siis verkosta Digi- ja väestötietoviraston sivuilta. Kun lomake on täytetty, lähetetään pyyntö virastoon tutkittavaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa