Minilex - Lakipuhelin

Avoliitto ja leskeneläke

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Leskeneläkkeen tarkoitus on auttaa alle 65-vuotiasta leskeä taloudellisesti puolison kuoleman jälkeen. Leskeneläkettä voi saada ainoastaan eloonjäänyt aviopuoliso tai rekisteröidyssä parisuhteessa ollut eloonjäänyt puoliso. Avoliitto ei näin ollen riitä leskeneläkkeen saamiseen eli avoleskellä ei ole oikeutta saada leskeneläkettä. Avoleskellä ei ole oiketta leskeneläkkeeseen, vaikka avoparilla olisi yhteisiä lapsia tai avoliitto olisi kestänyt pitkän ajan.

On kuitenkin mahdollista, että henkilö, jolla on oikeus saada leskeneläkettä aikaisemman avioliittonsa tai rekisteröidyn parisuhteensa perusteella, solmii avoliiton entisen puolisonsa kuoltua. Uusi avoliitto ei vaikuta lesken oikeuteen saada leskeneläkettä, eli uudessa avoliitossa elävä leski voi saada leskeneläkettä aikaisemman avioliittonsa tai rekisteröidyn parisuhteensa perusteella.

Vinkit

-Avoliitto ei oikeuta leskeneläkkeeseen.

-Avoliiton solminut puolisonsa kuoleman jälkeen solminut leski voi saada leskeneläkettä aikaisemman avioliittonsa tai rekisteröidyn parisuhteensa perusteella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa