Hei,

Jos yt-neuvotteluissa lopputilin saanut työntekijä on saanut työpaikan samalta firmalta, joka on määrä-aikainen, mutta hakee sen jälkeen vielä toista työpaikkaa samalta työnantajalta, meneekö hän määrä-aikaisen työntekijän edelle työnhaussa?

1 vastaus


1 vastausta

Käytännössä työsopimuslain mukaan tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla irtisanottu työntekijä on oikeutettu kaikkiin vastaaviin ja kohtuullisella koulutuksella järjestettävissä oleviin töihin, joita sama työnantaja tarjoaa irtisanomista seuraavan yhdeksän kuukauden aikana.

Jos siis tämä määräaikaista työtä seuraavan toisen työnhaku tapahtuu 9kk sisällä aikaisemman toistaiseksi voimassaolevan työsuhteen irtisanomisesta, on työntekijä etuoikeutettu hakemaan kyseistä työtä - myös ohi määräaikaisten työntekijöiden. Sen sijaan osa-aikaisella vakituisella työntekijällä on yt-perusteilla irtisanottua työntekijää parempi oikeus tavalliseen kokoaikaiseen työhön.

Toisin sanoen, etuoikeus säilyy jos edelleen ollaan kyseisen 9kk aikarajan sisällä ja "kilpaileva" työnhakija on laillisesti määräaikainen työntekijä.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »