Minilex - Lakipuhelin

Saako haastattelija soittaa suosittelijalle "ilman lupaa"?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kysymykseni koskee ansioluettelossa/CV:ssä mainitulle suosittelijalle soittamista. Eli saako suosittelijalle soittaa (onko se työnhakijan antama lupa) sillä perusteella, että suosittelija on mainittu ansioluettelossa vai tuleeko siitä vielä erikseen kysyä esimerkiksi haastattelussa? Viittaan siihen, kun hakijasta ei saa kerätä lisätietoja kuin hakijan antamalla luvalla. Kaipaisin varmistusta asiaan.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Laki ei kiellä työnantajaa soittamasta työnhakijan mainitsemalle suosittelijalle ilman tämän suostumusta. Voidaan katsoa, että työnhakija antaa suostumuksensa mainitsemalla suosittelijan hakemuksessaan tai cv:ssään. Henkilön voi jättää mainitsematta, mikäli ei halua, että mahdollinen tuleva työnantaja soittaa edelliselle pomollesi.

Työnantaja saa kysellä suosittelijalta kuitenkin vain työhön ja työntekoon liittyviä asioita. Suosittelija voi kertoa esimerkiksi työhakijan työtahdista, -taidoista tai tavoista. Salassapitovelvollisuus on kuitenkin voimassa työsuhteen päätyttyäkin, joten terveyteen tai henkilörekisteriä koskevia tietoja ei saa paljastaa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »