Työskentelen myyjänä ja teen viikossa noin 10-15h/vk.
Hain keväällä opiskelijaksi ja opinnot alkavat syksyllä, mutta koulu päätyy niin myöhään, etten välttämättä ehdi ajoissa työvuoroon, jonka takia pystyn tekemään ainoastaan viikonloppuvuoroja.

Onko olemassa sellaista lakia, jonka takia myymäläpäällikkö ei saisi antaa vain viikonloppuvuoroja?

Kyselen, koska hän oli työkaverille antanut tämän syyksi, että miksei voinut laittaa hänelle vain la-su vuoroja.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Moikka!

Suomen työaikalainsäädäntö ei varsinaisesti estä työnantajaa antamasta työntekijälle pelkkiä viikonloppuvuoroja, mutta työvuorojen suunnittelussa tulee huomioida tasapuolisuus ja syrjimättömyys. Työnantajan pitää kohdella työntekijöitä tasapuolisesti. Jos työvuoroja suunnitellaan vain tietylle työntekijäryhmälle (esim. opiskelijoille) viikonlopuille ilman perusteltua syytä, tilannetta voidaan pitää tasapuolisen kohtelun periaatteen vastaisena. Työaikalaki mahdollistaa joustot, jos työntekijä ja työnantaja pystyvät sopimaan asiasta, mutta työnantajalla ei ole lakisääteistä velvollisuutta sovittaa työvuoroja opiskelun mukaan, ellei asiasta ole erikseen sovittu työsopimuksessa. Työnantajalla voi siis olla harkintavaltaa viikkotyötuntien sijoittelussa, mutta viikonlopputyöt eivät ole automaattisesti kiellettyjä. Useilla työpaikoilla on käytössä paikallinen tai työehtosopimukseen perustuva käytäntö, jossa työvuorot jaetaan tasapuolisesti kaikkien työntekijöiden kesken. Jos työehtosopimus rajoittaa työvuorojen sijoittelua tai kieltää pelkän viikonlopputyön antamisen tietyissä tilanteissa, tämä voi olla myymäläpäällikön mainitseman rajoituksen taustalla.

Suosittelen keskustelemaan myymäläpäällikön kanssa mahdollisuudesta sopia työvuoroista siten, että opiskelun ja työn yhdistäminen olisi mahdollista. Voit myös kysyä työpaikalla käytössä olevaa työehtosopimusta ja selvittää, onko siinä rajoituksia koskien viikonlopputyötä tai vuorojen sijoittelua opiskelijoiden kohdalla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]