Osa-aikainen työsuhteeni irtisanottiin tuotannollis- taloudellisista syistä. Irtisanomisaikanani minulle tarjottiin yllättäin uutta työsopimusta(vähäisemmillä tunneilla). Uusi työsopimus oli kirjattu alkamaan viikko irtisanomisajan päättymisen jälkeen. Uuden sopimuksen syyksi kerrottiin yrityksessä ilmenevä työvoimavaje, joka johtui minun irtisanomisestani ja lakisääteisistä syistä yritys joutuu tarjoamaan töitä ensin minulle. En ottanut vastaan uutta sopimusta, koska koin joutuvani väärin kohdelluksi edellä kuvatun irtisanomismenettelyn seurauksena. Tekikö yritys väärin, koska ei perunut irtisanomista, vaikka selvästi tarvitsivat työntekijää?. Ennen irtisanomistani voimassaolevan- ja tarjotun sopimuksen välillä oli siis viikon viive, jonka aikana vuosilomani olisivat palaneet.

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Työnantaja voi irtisanoa työntekijän työsopimuksen joko taloudellisella ja tuotannollisella perusteella tai individuaaliperusteella eli työntekijästä johtuvan syyn perusteella. Taloudellinen ja tuotannollinen peruste on kysymyksessä silloin, kun tarjolla oleva työ on taloudellisista, tuotannollisista tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi. Työsopimusta ei saa irtisanoa, jos työntekijä on sijoitettavissa toisiin tehtäviin. Työnantaja voi myös yksipuolisesti osa-aikaistaa työntekijän työsuhteen eli vähentää työntekijän työtunteja.

Perustetta taloudelliseen ja tuotannolliseen irtisanomiseen ei ole, jos työantaja on joko ennen irtisanomista tai sen jälkeen ottanut uuden työntekijän samankaltaisiin tehtäviin, vaikka hänen toimintaedellytyksensä eivät ole vastaavana aikana muuttuneet. Tapauksessasi työnantaja on tarjonnut sinulle työtä, mikä on oikein lain mukaan, mutta työnantajan olisi pitänyt havaita, että irtisanominen olisi voitu välttää työtunteja vähentämällä.

Työnantajaa ei voida velvoittaa peruuttamaan irtisanomista lain nojalla, mutta lain vastaisesta irtisanomisesta työntekijällä on oikeus saada vahingonkorvausta.

Lisätietoa saat lakipuhelimestamme numerosta 0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]