Hei,
On vaikea löytää yksiselitteistä tietoa lomautuksen vaikutuksista ja oikeuksista. Miten siis näin yli 500 pv kokonaan lomautettuna irtisanomisajan korvauksen määrä on? Työnantaja on ilmoittanut lomautuksesta suullisesti 14 pv ennen lomautuksen alkua. Alla oleva on lainaus teidän sivultanne, eli kumpaan kastiin kuulun? Vähennetäänkö tuo 14 pv vai ei?

"Työnantaja voi kuitenkin vähentää työntekijän irtisanomisajan palkasta 14 päivän palkan, mutta tämä oikeus on voimassa vain silloin, jos työnantaja on ilmoittanut lomautuksesta noudattaen lain tai sopimuksen mukaista yli 14 päivän ilmoitusaikaa.

Tilanteessa, jossa lomautus on jatkunut yhtäjaksoisesti vähintään 200 päivää ja työntekijä tällöin irtisanoo työsopimuksensa, on hän oikeutettu saamaan normaalin irtisanomisajan palkan."

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Silloin kun työnantaja irtisanoo lomautetun työntekijän työsopimuksen lomautuksen aikana, on työntekijällä oikeus irtisanomisajanpalkkaan. Jos työntekijä itse irtisanoo työsopimuksensa lomautuksen kestettyä yhtäjaksoisesti vähintään 200 päivää, on hänellä myös tällöin oikeus irtisanomisajan palkkaan. Työnantajalla on kuitenkin oikeus molemmissa tapauksissa vähentää irtisanomisajanpalkasta 14 päivän palkka, mikäli työntekijä on lomautettu lain tai sopimuksen mukaista yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa käyttäen.
Työnantajalla ei siis ole tätä vähennysoikeutta, jos lomautus on toteutettu tasan 14 päivän lomautusilmoitusaikaa noudattamalla. Vähennysoikeus on vain, jos työntekijä on lomautettu yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa käyttäen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »