Kyseessä puhelinpalvelu- ja yhteyskeskuksia koskeva TES. Toimin mikrotukihenkilönä. Lopputilini on maksettu prosenttiperusteisesti, 12%:n mukaan. Mitä laki sanoo, koska lomakauden ansioksi ei ole laskettu lomapalkkaa, lomarahaa eikä arkipyhäkorvauksia. Ymmärrän jos lasketaan päiväpalkkaa, kun saatu palkkatulo jaetaan työssäolopäivillä mutta minun tapauksessani 17000e tulo tippui 13000:een joka tekee 12%:n säännöllä 500e. Ja näin laskien lomapalkkani tuntia/päivää kohden lopputilin yhteydessä tippuu alle TESsin määräämän minimin.
Palkkaus oli tuntipalkkainen, sovittu työaika 37,5h/vko, puolen vuoden tasoitusjaksoilla.
Työsuhteen kesto 02/13 - 01/15.
Minilex
60 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
Lomakorvauksesi pitäisi perustua lomanmääräytymisvuoden aikana maksettuihin palkkoihin, kuten säännölliseen kuukausipalkkaan, mutta ilman hätätyöstä tai ylityöstä maksettavia korotuksia. Tämä sisältää myös muut palkan osat, jotka eivät ole tilapäisiä.
Vuosilomalain mukaan, jos työsuhteesi on kestänyt vähintään vuoden, sinulla on oikeus saada lomakorvausta 11,5 prosentin mukaan vuoden aikana ansaitsemastasi palkasta. Eli sinun tilanteessasi nimenomaan tällä prosentilla.
Työsuhteen päättyessä sinulla on oikeus saada lomakorvaus siltä ajalta, jolta et ole saanut lomaa tai lomakorvausta. Lomakorvaus lasketaan samalla perusteella kuin vuosilomapalkka.
Lomapäivän palkkaa ja lomakorvausta laskettaessa kuukausipalkkaisilla käytetään jakajana lukua 25, mikä merkitsee sitä, että kuukausipalkkasi jaetaan 25
ä laskiessasi keskimääräistä päiväpalkkaa. Tämä on standardi laskentatapa, joka vastaa keskimääräistä työpäivien määrää kuukaudessa.
Sinun tapauksessasi, jos lopputilisi maksetaan prosenttiperusteisesti ja lomapalkka, lomaraha sekä arkipyhäkorvaukset on jätetty huomioimatta, se saattaa olla ristiriidassa vuosilomalain ja mahdollisesti myös alan TES
kanssa. Oikea toimintatapa olisi varmistaa, että kaikki lomakauden aikana ansaitut erät otetaan huomioon laskennassa.
Neuvon sinua ottamaan yhteyttä työnantajaasi selvittääksesi asian tai suoraan ammattiliitton, josta saat listukea asian selvittämiseksi.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.