Hei, irtisanouduin kosmetiikkalanyrityksestä. Työsopimuksessani oli salassapitovelvoite;työntekijä ei saa työsuhteenaikana eikä sen jälkeenkään paljastaa kenellekkään ulkopuoliselle työnantajan ammattisalaisuuksina pidettäviä seikkoja. Talous, kustannus,tarjouslaskelmia yrityksen toimintaa tai taloudellista tilaa, myyntiin liittyviä tietoja ta suunnitelmia. Työnantajalla on oikeus purkaa työsopimus sekä vaatia vahingonkorvauksia mallisen rikkomuksen sattuessa.
Työntekijä ei saa työntekijä ei saa työsuhteen aikana työskennellä kilpailevalle yritykselle eikä harjoittaa kilpailevaa toimintaa omaan lukuunsa. Kielto voimassa 6kuukautta työsuhteen päättymisestä.
Kysymys: perustan Yrityksen jossa tullaan myymään samoja tuotteita. Voinko joutua vastuuseen 6kk jälkeen irtisanoutumisestani?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

asiassa on kyse ennen kaikkea kilpailukiellon kestosta. Työsopimuslain 3 luvun 5 §:n mukaan erityisen painavasta syystä voidaan solmia kilpailukieltosopimus, joka rajoittaa työntekijän oikeutta harjoittaa kilpailevaa yritystoimintaa.

Kilpailukielto on voimassa enintään kuusi kuukautta työsuhteen päättymisestä. (Pidempi kilpailukielto edellyttää, että työnantaja maksaa siitä erityistä korvausta työntekijälle.) Sen jälkeen kielto ei enää koske teitä ettekä voi joutua vastuuseen kilpailevasta toiminnasta.

Salassapitovelvoite ja kilpailukielto liittyvät kiinteästi toisiinsa: Ne ovat tavallaan kolikon kaksi puolta. Salassapito estää ulkopuolisia hyödyntämästä yrityksen liikesalaisuuksia, kilpailukielto estää entisiä työntekijöitä hyödyntämästä niitä itse. Kun aiotte harjoittaa omaa yritystoimintaa, kilpailukielto siis ”suojaa” entistä työnantajaanne teiltä.

Teidän yritystoimintanne kannalta salassapidolla siis ei ole itsenäistä merkitystä. Kun 6 kuukautta on kulunut työsuhteenne päättymisestä, yritystoimintaanne ei rajoita kilpailukielto eikä salassapitovelvoite.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »