kysyisin onko oikein että kun olen vanhin työntekijä eräässä firmassa ni minun tuntipalkka on pienempi kuin niiden jokka on ollu vähemmän aikaa tässä tapauksessa tarkoitan 1v elikkäs näin vähiten olleilla on tunti hinta yli 10-15€ ja mulla se on 9,75 vaikka oon ollu vuoden kauemmin onko oikein tässä tapauksessa minun työsuhde alkoi 17,11,2011 elikkäs mulla 3 huonoin tuntipalkka elikkä olen ollu firmassatöissä jo 4,5v. ja jos pyydän korotusta todennäköisesti saan siitä lomautuslapun. mitä vaihtoehtoja on enää jäljellä

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Lähtökohtaisesti samasta työstä on maksettava sama palkka. Tämä pohjautuu moneen lakiin, kuten työsopimuslakiin sekä yhdenvertaisuus lakiin. Joskus palkat voivat kuitenkin olla samassa työssä erisuuruiset, mutta tähän tulee aina olla työnantajalla hyväksyttävä peruste. Yleisesti erisuuruiset palkat voivat johtua esimerkiksi erilaisista työehtosopimuksista: jokainen työntekijä saa itse vapaasti päättää, mihin liittoon kuuluu vai kuuluuko ollenkaan. Palkkaero voi myös johtua esimerkiksi työn vaativuudesta eri töiden välillä; pienikin ero voi vaikuttaa palkkaan.

Joskus kyseessä voi kuitenkin olla perusteeton palkkaero. Tällöin palkat ovat erisuuruiset ja tälle ei ole hyväksyttävää perustetta: tässä tilanteessa työntekijällä on oikeus vaatia takautuvasti lisää palkkaa, mikä hänelle olisi koko ajan kuulunut. Mikäli epäilet, että työkavereillasi on parempi palkka, vaikka teette täysin samaa työtä, voit toki ottaa yhteyttä luottamusmieheenne. Hän voi selvittää, miksi sinä saat huonompaa palkkaa kuin työkaverisi ja onko tähän hyväksyttävä peruste.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »