Hei,
Olen antamassa lehtijutun vanhasta työpaikastani, jossa toimitaan todella epäoikeudenmukaisesti ja firma huijaa työntekijöitä ihan 100-0. Olen allekirjoittanut salassapitosopimukset, joten luonnollisesti en saisi firman asioita jakaa. Tästä syystä artikkeli tehään toisella nimellä ja ilman naamaani, mutta jos ex työnantaja osaakin jostain päätellä haastateltavan olevan minä, voinko joutua vaikeuksiin? Vaikkei hän suoraan pystyisi todistamaan, että se olen minä, mutta riittääkö hänen mututuntumansa tähän, jollon joudun maksamaan sakot salassapitosopimuksen rikkomisesta. Vai tarvitseeko hän vedenpitäviä ja hyviä todisteita siihen, että minua voidaan tästä syyttää?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Lähtökohtaisesti salassapitosopimuksen rikkomisesta aiheutuvia seuraamuksia ei voi välttää. Jos sopimuksesta on tehty laaja, esimerkiksi kestoajaksi monta vuotta, voit joutua maksamaan salassapitosopimuksen mukaiset sakot jopa työsuhteen loputtua. Mikäli sinut tunnistetaan ja voidaan todistaa sinun rikkoneen sopimusta, olet velvollinen maksamaan rikesakot, vaikka työpaikka olisikin toiminut epäoikeudenmukaisesti.

Kuitenkaan pelkän epäilyn henkilöllisyydestäsi ei pitäisi riittää todisteeksi, vaan työnantajalla täytyisi olla jotain konkreettista, johon vedota, jotta tämä onnistuisi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]