Olen hakenut jatkoa opintovapaalleni, tarkoitus on valmistua kandiksi tällä "jatko-opintovapaalla". Työnantajani ei myöntänyt opintovapaata vaan siirsi sen 6:n kk:n päähän. Päätöksen perusteena oli, että osasto" kaatuu" jos en ole töissä...Tekikö oikein? Minusta ei koska laissa sanotaan että jos jatko-opintovapaalla tarkoitus on saada tutkinto valmiiksi ei työnantajalla ole oikeutta siirtää opintovapaata. Tein Aviin valituksen ja työnantaja ei ota sitä tosissaan vaan pyrkii neuvottelemaan uudelleen kanssani yksittäisistä opintovapaapäivistä. Mihin voin valittaa? Liiton edustaja on minusta työnantajan puolella! Luulen tarvitsevani lakimiestä asiaa ajamaan, olenko oikeassa?

1 vastaus


1 vastausta

Työnantajalla on opintovapaalain mukaan täysi oikeus lykätä opintovapaan alkamisaikaa enintään kuudella kuukaudella aina jos opintovapaan myöntäminen tuottaisi töiden järjestämisen kannalta tuntuvaa haittaa. Laissa on rajoitettu kyllä mahdollisuutta siirtää jatko-opintovapaan myöntämistä tilanteessa, jossa hakija on jatko-opintovapaan aikana valmistumassa tutkinnosta. Rajoitus kuitenkaan ei koske mainittua tilannetta, jossa opintovapaan myöntäminen tuottaisi tuntuvaa haittaa työnantajalle.

Voisi olla tosiaan hyvä ajatus koittaa neuvotella jonkinlaisesta muusta järjestelystä. Voisitte kenties lykätä opintovapaanne aloittamista puolella vuodella ja suorittaa kandin vasta silloin. Tai sitten voisitte sopia yksittäisistä opintovapaapäivistä tai vaikkapa osa-aikaisesta työstä joksikin aikaa. Positiivista kuitenkin on, että työnantajanne on halukas neuvottelemaan aiheesta. Mitään lainvastaista tämä ei opintovapaata siirtäessään ole tehnyt.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »