Olen työskennellyt määräaikaisena työntekijänä samassa yrityksessä lähes 3 vuotta. Missä vaiheessa minun peruspalkkani tulisi nousta? Kyseessä on kaupanalan yritys.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kaupan alalla sovelletaan yleissitovaa työehtosopimusta, jonka mukaan muun muassa palkat määräytyvät. Kyse on vähimmäisehdoista, joita alalla on noudatettava kaikkiin työntekijöihin. Palkkaan vaikuttaa yhtenä tekijänä kokemusvuodet ja työehtosopimuksessa seuraavaan palkkaportaaseen siirrytään joko 2, 3 tai 5 kokemusvuoden jälkeen, riippuen siitä minkälaisessa tehtävässä työskennellään. Mikäli työskentelet muualla kuin huolto- tai liikenneasemalla, siirryt ensimmäisestä palkkaluokasta seuraavaan palkkaluokkaan 3 kokemusvuoden jälkeen.

Kaupan alalla pakkaukseen vaikuttaa kuitenkin myös työtehtävään liittyvä ammatillinen koulutus. Jos työskentelet esimerkiksi myyjänä ja sinulla on kaupan alan tutkinto, olet välittömästi oikeutettu kolmannen vuoden palkkaukseen, vaikkei työkokemusta olisikaan kertynyt vielä lainkaan. Huomattavaaa on myös, että kokemuksena otetaan huomioon myös muiden työnantajien alaisuudessa tehty saman alan työkokemus. Olet kuitenkin aina oikeutettu yleisiin palkankorotuksiin, joista sovitaan uusia työehtosopimuksia solmittaessa. Esimerkiksi uusimmassa 1.3.2016 voimaan tulleessa kaupan alan työehtosopimuksessa kuukausipalkkoja korotettiin 15 euroa ja tuntipalkkoja 9 senttiä tunnilta. Työehtosopimuksen ja palkkataulukot tunti- ja kuukausipalkkoineen löydät esimerkiksi Palvelualojen ammattiliiton nettisivuilta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »